Leer voor je leven

Nieuws over de ad

Nieuwe opleiding in Doetinchem een stap dichterbij

Iselinge Hogeschool en Graafschap College ontwikkelen een tweejarige ad-opleiding

14 mei 2018 - Doetinchem
De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het macrodoelmatigheidsonderzoek goedgekeurd voor de nieuwe associate degree Pedagogisch professional kind en educatie. Iselinge Hogeschool en het Graafschap College in Doetinchem ontwikkelen deze nieuwe ad-opleiding gezamenlijk. De opleiding tot Pedagogisch professional kind en educatie is een tweejarige deeltijdopleiding op hbo-niveau 5. Het niveau van deze opleiding zit tussen mbo-4 en een hbo-bacheloropleiding in.

Het macrodoelmatigheidsonderzoek, uitgevoerd door Expertisecentrum Hoger Onderwijs en Tien Organisatieadvies, toont aan dat de opleiding in een behoefte voorziet. Brede scholen, integrale kindcentra, basisscholen, de kinderopvang en de jeugdzorg willen een opleiding die aansluit bij de mbo-4-opleidingen zoals, onderwijsassistent, pedagogisch medewerker, sociaal cultureel werker en sport- en bewegingscoördinator.

De goedkeuring van dit onderzoek geeft groen licht voor de verdere ontwikkeling van deze opleiding. De opleiding kan starten na goedkeuring op het onderwijsprogramma door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Meer informatie over deze opleiding is de vinden via www.iselinge.nl/ad.

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn