Leer voor je leven

Leerkracht worden doe je niet alleen...

Wij begeleiden en ondersteunen je graag in je professionele ontwikkeling. Studieloopbaanbegeleider, interne opleider en mentor staan je met raad en daad terzijde. Leraar worden doe je namelijk niet alleen.

Je kunt begeleiding verwachten van de volgende personen:

Studieloopbaanbegeleider (SLB’er)

Direct bij de start van je studie maak je kennis met je studieloopbaanbegeleider. Deze docent is voor jou de belangrijkste aanspreekpersoon. De studieloopbaanbegeleider ondersteunt en coacht je om actief en systematisch te reflecteren over je studie, je stage, keuzes tijdens je opleiding, je studieverloop in relatie tot het beroep van leraar of je persoonlijke situatie. Jouw ontwikkeling leg je vast in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Je studieloopbaanbegeleider zoekt je ook op in je stageschool.

Interne opleider

De interne opleider is een leerkracht in het basisonderwijs die speciaal is opgeleid om studenten te begeleiden. Jouw opleider komt je begeleiden in je stagegroep en bespreekt samen met jou en je studieloopbaanbegeleider de voortgang in de stage. Vaak loop je met meerdere studenten stage in een school. De opleider zorgt er dan voor dat er intervisiebijeenkomsten zijn voor alle studenten en mogelijk een aantal leerkrachten op je school. Je kunt van elkaar veel leren.

Mentor

De mentor op de basisschool is de leerkracht die normaal les geeft in de groep waarin je stage loopt. Je maakt met je mentor afspraken over de activiteiten die je in de groep en in de school uitvoert. Je mentor begeleidt je in de dagelijkse praktijk.

Decaan

Onze decaan is de belangrijkste aanspreekpersoon voor vragen over studiefinanciering, studiekeuze en studievoortgang. Je kunt ook voorafgaand aan de studie al contact met hem zoeken. De decaan weet niet alleen veel over de randvoorwaarden van je studie, maar is ook beroepskeuzeadviseur.

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn