Leer voor je leven

Bevoegd leerkracht bewegingsonderwijs worden?

Wil je meer weten over de post-hbo opleiding vakbekwaamheid bewegingsonderwijs?

Klik hier om direct naar de opleidingspagina te gaan. 

 

Bewegingsonderwijs krijgt een steeds grotere rol tijdens de opvoeding van kinderen. Kinderen bewegen thuis en buiten steeds minder. Dat is zorgwekkend, want uit talloze onderzoeken weten we dat ongezonde voeding en gebrek aan lichaamsbeweging de belangrijkste factoren zijn achter de explosieve toename van welvaartsziekten. Sport is maatschappelijk goud. Veel politieke partijen doen daarom voorstellen om tot veel meer bewegingsonderwijs in alle klassen van alle scholen te komen.

Je mag bewegingsonderwijs alleen geven als je bevoegd bent. Afgestudeerden van de pabo mogen alleen nog in groep 1 en 2 bewegingsonderwijs verzorgen. Om bewegingsonderwijs te mogen geven in groep 3 t/m 8 is een verdere specialisatie noodzakelijk.

Iselinge Hogeschool biedt daarom vanuit Iselinge Academie de post-hbo opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs aan.

Doel en inhoud
De post-hbo-opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs duurt anderhalf tot twee jaar en is verdeeld in drie blokken. De studiebelasting voor elk blok bedraagt 200 uur. De bevoegde leraar basisonderwijs die de opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs volgt is tijdelijk, gedurende twee aaneengesloten jaren, bevoegd om bewegingsonderwijs te geven aan alle groepen.

Blok 1: Aanbieden van activiteiten
Inrichten, instrueren en organiseren van bewegingsactiviteiten en van lessen bewegingsonderwijs (vanuit de optiek dat iedereen mee kan doen), volgordes binnen leerlijnen, differentiatie en stage.

Aanmelden: Blok 1

Blok 2: Begeleiding en leerhulp

Leerdoelen en leerhulp binnen bewegingssituaties, ongevallen en veiligheid, observeren van bewegingsgedrag, reguleren van bewegingssituaties en stage.

Aanmelden: Blok 2

Blok 3: Maatwerk en visie
(Vak-)onderwijsconcepten en planning, ontwerpen van bewegingssituaties, brede zorg en stage.

Aanmelden: Blok 3

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn