Leer voor je leven

Hoe onderscheid je je als leerkracht?

Je bepaalt tijdens je opleiding steeds meer zelf wat je leert. Dat maakt de studie interessant, maar dat maakt ook dat jij straks interessanter bent voor scholen. Als je je specialiseert, dan onderscheid je je van anderen. In de eerste twee jaren van je studie leg je de basis en zorg je ervoor dat je een goede leerkracht bent in alle bouwen in de basisschool.

Minor

In het derde jaar kun je kiezen voor een minor, zoals: jeugdliteratuur, uitgaan van gedragsverschillen, de wereld in je broekzak (onderzoekend en ontwerpend leren), NT2 of POVO.

Bewegingsonderwijs

Je kunt ook een start maken met het behalen van de brede bevoegdheid bewegingsonderwijs voor het geven van bewegingsonderwijs aan groep drie tot en met acht, kun je de leergang vakbekwaamheid bewegingsonderwijs volgen. Een deel van de leergang kun je tijdens je opleiding afronden. Het houdt in dat deze studenten een extra avond naar de opleiding moeten komen, maar veel studenten zien dat ook als een stuk sportieve ontspanning. Het lukt niet om de hele leergang af te ronden tijdens de opleiding, maar een start maken is zeker mogelijk!

Speciaal basisonderwijs

Je kunt in het derde en/of het vierde jaar stage lopen in het speciaal basisonderwijs. Ook kun je in het vierde jaar stage lopen in het voortgezet onderwijs.

Leeftijdspecialisatie
In het vierde jaar volg je de leeftijdsspecialisatie. Je specialiseer je je in het jongere (groep 1 tot en met 4) of het oudere kind (groep 5 tot en met 8). Je loopt stage in de doelgroep van je specialisatie en je richt je in de opleiding op die doelgroep.

Vakprofiel
Je kiest een vakprofiel in het vierde jaar. Je verdiept je in de kunstvakken (arts) of de zaakvakken (science). Daarmee krijg je meer kennis van het vakgebied en voer je dat specifieke vak ook uit in de basisschool. Je wordt in je vakverdieping begeleid door een ervaren docent, die je ondersteunt en inspireert.

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Marjon de Boer-Bruggink

Marjon de Boer-Bruggink

Programmaregisseur deeltijd pabo
Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn