Leer voor je leven

Hoe onderscheid je je als leerkracht?

Je bepaalt tijdens je opleiding steeds meer zelf wat je leert. Dat maakt de studie interessant, maar dat maakt ook dat jij straks interessanter bent voor scholen. Als je je specialiseert, dan onderscheid je je van anderen. In de eerste helft van je studie leg je de basis en zorg je ervoor dat je een goede leerkracht bent in alle bouwen in de basisschool.

In de tweede helft van je studie kun je verschillende keuzes maken. Hierdoor kun jij de opleiding laten aansluiten bij je persoonlijke interesses. We bieden jou de kans om ruim de helft van het opleidingsprogramma van de laatste twee jaar zelf te kiezen. 

Hieronder staan de programmaonderdelen waarbinnen jij je eigen keuzes kunt maken

Stage (30 studiepunten)

In het derde en vierde jaar van de opleiding mag jij zelf solliciteren naar een stageplek op een Iselinge opleidingsschool. 

Minor (20 studiepunten)

In het derde jaar van de voltijdopleiding kun je voor een specifieke minor kiezen. Een minor geeft extra verdieping aan je eigen professionele ontwikkeling als leerkracht. Wij bieden de volgende minoren aan:

 1. Effectief omgaan met leer- en gedragsverschillen van kinderen 
  • MINOR 1A: Effectief omgaan met leer- en gedragsverschillen van kinderen/ pedagogiek en Onderwijskunde
  • MINOR 1B: Taal en lezen
 2. De Wereld in je Broekzak
 3. Media
 4. Personal Learning and Thinking Skills (PLTS)
 5. Verandering en innovatie: implementaties
 6. PO/VO: specialist bovenbouw

Vakprofiel (10 studiepunten)

Iselinge Hogeschool biedt twee vakprofielen:

 • Arts: beeldende kunst, muziek, dans & drama en geschiedenis
 • Sience: aardrijkskunde, natuuronderwijs, biologie

Jij kiest het vakprofiel dat aansluit bij jouw interesses. Tijdens de eerste zes weken van het vierde jaar verdiep jij je in de gekozen vakken. Jij profileert je hiermee als aankomend leerkracht.

Leeftijdspecialisatie jongere of oudere kind (6 studiepunten)

Je specialiseert je in jaar vier in het jongere (groep 1 tot en met 4) of het oudere kind (groep 5 tot en met 8). Je loopt stage in de doelgroep van je specialisatie en je richt je in de opleiding op die doelgroep. Op Iselinge Hogeschool verzorgen we werkgroepen voor de theoretische onderbouwing en verdieping. Tijdens je stage breng je dit in de praktijk. 

Afstuderen (15 studiepunten)

Het onderwerp van jouw afstudeerwerkstuk bepaal je in overleg met de school waar je je LIO- of eindstage loopt. Jij presenteert dit afstudeerwerkstuk op je stageschool. Hiermee geef je je visitekaartje af aan het onderwijsveld. 

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn