Leer voor je leven

Het vak van leraar leer je het beste tijdens je stage

Stage

Het sudiejaar bestaat uit vier blokken met een vaste opbouw. In elk blok loop je stage op een basisschool. Je begint al in een van de eerste weken van het eerste blok met stagelopen. Bij Iselinge Hogeschool vormen de stages een groot deel van het studieprogramma. Tijdens de stages leer je het echte vak. De basisscholen realiseren zich dat ze belang hebben bij het goed opleiden van studenten zoals jij. In totaal loop je ruim veertig procent van de opleiding stage. Je verdiept je per stage in verschillende onderwijsvormen of aspecten daarvan. Halverwege elke stageperiode vindt de tussenevaluatie plaats en aan het eind van de stageperiode krijg je een praktijkbeoordeling.

De basisschool waar jij stage loopt, noemen we een opleidingsschool. Lees hier meer over opleiden in de school Lees hier meer over opleiden in de school. In studiejaar 1 en 2 plaatsen wij jou op een opleidingsschool (voor de deeltijd verkort: het eerste jaar). In studiejaar 3 en 4 solliciteer je op een opleidingsschool (voor de deeltijd verkort: het tweede jaar). Elk jaar ga je naar een andere opleidingsschool.

Op de opleidingsschool werk je samen met de mentor, met de interne opleider en met de andere studenten die stagelopen op jouw basisschool. De mentor is de leerkracht in de stageklas, de interne opleider is een begeleider die jou wat meer op afstand volgt en je ook aan het einde van de stage beoordeelt. Je ontmoet diverse  begeleiders tijdens je stage. 

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Leslie Wal

Leslie Wal

Stagebureau

'Met ons stagebureau zijn we de spin-in-het-web van Iselinge Hogeschool'

We hebben met diverse schoolbesturen principe-afspraken gemaakt om je als stagiaire goed te kunnen begeleiden. Wij zorgen ervoor dat je op de juiste stageplek komt. Wij merken steeds weer dat scholen onze gegevens bij wijze van spreken naast de telefoon hebben liggen om ons te kunnen bellen. Wij zijn een echte spin-in-het-web: wij helpen je aan een stageplek, maar we zijn ook een centraal contactpunt voor docenten, opleiders en mentoren.
Leslie Wal, medewerker stagebureau
ma-vr 10.00 - 13.00 uur

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn