Leer voor je leven

Toelating en inschrijving

Toelating

Je kunt een opleiding aan Iselinge Hogeschool volgen als je een diploma vwo, havo of mbo niveau 4 behaald hebt. Iedereen die naar de pabo wil en geen vwo-diploma heeft of hbo-opleiding heeft afgerond, moet aan toelatingseisen voldoen. Dit betekent dat je moet aantonen over genoeg kennis te beschikken over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Klik hier voor meer informatie over de toelatingstoetsen. 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor het studiejaar 2019-2020 via Studielink, het is fijn als je dat zo snel mogelijk doet. Via Studielink kun je zowel een verzoek tot inschrijving doen aan Iselinge Hogeschool als studiefinanciering aanvragen bij DUO.

Procedure inschrijven

  1. Klik hier om naar Studielink te gaan en je in te schrijven.

  2. Kies voor 'Inloggen via DigiD'. Heb je geen Nederlands woonadres kies dan voor 'Gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen’.

  3. Dien een inschrijfverzoek in via de button 'nieuwe inschrijving toevoegen'.

Studiekeuzecheck: introductiedag en studiekeuzegesprek

Nadat wij jouw verzoek tot inschrijving hebben ontvangen, krijg je een bevestiging en een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck bestaat uit een verplichte beroepsoriëntatie op een basisschool en een introductiedag op Iselinge Hogeschool.

Voor de introductiedag en de beroepsonriëntatie word je uitgenodigd. De beroepsoriëntatie is waarschijnlijk op een dinsdag. Hiervoor ontvang je een datum. Wij verwachten dat je op beide data komt voor de studiekeuzecheck.

Tijdens de introductiedag krijg je informatie over de opleiding en neem je deel aan de WISCAT rekentoets. Voor de WISCAT rekentoets moet je voldoen aan een minimale norm om een positief advies te krijgen.

’s Middags tijdens de introductiedag krijg je een studiekeuzegesprek met een docent van Iselinge Hogeschool. Het studiekeuzegesprek is met je studieloopbaanbegeleider en een aantal medestudenten. Door middel van dat gesprek willen we je een zo goed mogelijk advies geven, zodat we samen weten dat jouw studiekeuze de juiste is. Eventueel geven we je het advies om in een andere opleidingsvariant te starten of helemaal niet te starten. Als je je hebt ingeschreven voor 1 mei dan is het advies niet bindend. Heb je je na 1 mei aangemeld, dan is het bindend.

Meer weten?

Neem direct contact op.

foto: Studenten Informatiepunt (STIP)

Studenten Informatiepunt (STIP)

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn