Leer voor je leven

Gemotiveerde studenten goed voorbereiden op hun loopbaan in het onderwijs

Els Keusters is onderwijsmanager en verantwoordelijk voor de werkplekbekwame en startbekwame fase van de opleiding. Samen met haar collega’s heeft ze een programma ontwikkeld waarin grote keuzevrijheid voor studenten centraal staat. “We bouwen voort op de algemene basis die in de eerste jaren is gelegd en geven studenten nu de kans zich te profileren en specialiseren.“

In deze laatste fasen van de opleiding besteden we veel aandacht aan differentiatie en profilering. Studenten spreken hun voorkeur uit voor het jonge of het oude kind, kiezen een vakprofiel en minor. In de thema- en vaardighedenlijn krijgen ze de mogelijkheid hun onderwijskundig leiderschap verder te ontwikkelen. Met het afstudeerwerkstuk geven zij hun visitekaartje af aan het onderwijsveld en tijdens de stages tonen zij hun kwaliteiten in de praktijk. Els streeft er samen met haar collega’s naar, zelfbewuste jonge mensen goed toe te rusten voor hun loopbaan in het onderwijs. Keuzes maken, je laten leiden door je ambities en interesses, dat staat centraal.

Open mind

Iselinge is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van modules, voor studieloopbaanbegeleiding en het aanbieden van toetsen. “Onze hogeschool kijkt met een open mind en kritisch naar vernieuwingen, naar de wensen en behoeften van het veld en van de studenten. We hechten veel waarde aan learning communities en zien dat studenten het enorm waarderen dat ze zich op deze manier verder en breder kunnen ontwikkelen. Samen zijn we actief om onze opleiding zo actueel, zo volledig, goed en aantrekkelijk mogelijk vorm te geven.

Trots

Gevraagd naar de doelstelling van het kernteam, antwoordt Els: “Met onze kernteams leveren we een fundamentele bijdrage aan de kwaliteit van onze opleiding. We zijn er voor onze studenten en begeleiden hen in hun ontwikkeling tot leerkrachten van de toekomst. Het Iselinge-motto ‘Eigen wijs samen werken’ lijkt een lijfspreuk voor de ouderejaars studenten, die wij op onze opleiding zien. Wij zijn trots op onze afgestudeerden, die staan te popelen om te starten met hun carrière.

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn