Een doorgaande lijn rekenen van basis- naar voortgezet onderwijs

Ben jij geïnteresseerd in de bovenbouw van het primair onderwijs en/of de onderbouw van het voortgezet onderwijs en wil jij bijdragen aan een soepele overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs op rekengebied? Dan is deelname aan deze werkplaats iets voor jou. 

In deze werkplaats verdiepen we ons in minimale rekendoelen die leerlingen moeten behalen om in te stromen bij de vier verschillende richtingen van het vmbo: basis beroepsgerichte leerweg, kader beroepsgerichte leerweg, gemengde leerweg en theoretische leerweg.

Aanvullend onderzoeken we via welke rekendidactiek leerlingen deze doelen bereiken. Dit gaan we zowel theoretisch als praktisch onderzoeken en weergeven in een overzichtskaart die vervolgens gebruikt kan worden op alle basisscholen en middelbare scholen in de regio. 

De vraag in deze werkplaats is: Hoe kunnen we rekendidactieken in het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs soepel op elkaar laten aansluiten en aanknopingspunten bieden om leerkrachten aan de hand van uitstroomniveaus van leerlingen doelmatig én gedifferentieerd aan het vak rekenen te laten werken?

Contact

Neem contact op met Lindsey Veenstra voor meer informatie over de werkplaats.

Doe mee!

Ben je werkzaam of geïnteresseerd in ons thema? Meld je aan en doe mee of neem contact op met Lindsey Veenstra over deelname aan deze werkplaats. 

Deelname is kosteloos en is echt iets voor jou wanneer: 

✔Je een enthousiaste, vindingrijke en innovatieve inslag hebt.

✔ Je in het educatieve domein werkt of hier affiniteit mee hebt.

✔ Je twee jaar lang twaalf keer per jaar op woensdagmiddag van 14:30 tot 17:30 uur bij de werkplaats aanwezig kunt zijn.  

✔ Je naast deze aanwezigheid nog maximaal 40 uur per jaar kunt bijdragen door bijvoorbeeld ontwerpen in de praktijk te testen.

✔ Voor de deelname binnen de Academische Werkplaats worden binnen de eigen school 80 uur professionaliseringsruimte toegekend.

Onderzoeksprofiel

Alle werkplaatsen sluiten aan op een van de drie profielen waar we ons praktijkgericht onderzoek bij Iselinge Hogeschool op richten. Deze werkplaats valt binnen het onderzoeksprofiel klaar voor morgen (toekomstvaardigheden).