Het begeleiden van de spelontwikkeling van het jonge kind

Veel professionals in kinderopvang en onderwijs benadrukken het belang van spelen voor de ontwikkeling van kinderen. Spel biedt een kansrijke context voor een brede ontwikkeling als de professional een actieve rol aanneemt in de begeleiding van spel.

Binnen deze Academische Werkplaats worden kennis, inzicht en handelen van professionals en studenten in lerend spelen versterkt om zo de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en een goede doorgaande lijn te realiseren.

De volgende vraag staat centraal: hoe ziet een rijke speelleeromgeving er uit en hoe kunnen educatief professionals uit de kinderopvang en onderwijs zich bekwamen in het stimuleren van de brede ontwikkeling in een doorgaande lijn in de context van spel?

Waarom deze werkplaats?

  • Kennis en inzicht over het begeleiden van spel bij jonge kinderen in een rijke speelleeromgeving.
  • Praktische tools om het spelniveau van jonge kinderen te herkennen en naar een hoger plan te tillen en een goede doorgaande lijn te realiseren.

Wie zoeken we? 

Wil jij je beter toerusten in de spelbegeleiding van het jonge kind en bijdragen aan een goede doorgaande lijn hierin, dan zoeken we jou! Met jouw kennis en inzet kun je bijdragen aan een goede doorgaande lijn in de spelontwikkeling van het jonge kind.

Contact

Neem contact op met Lonneke Harbers voor meer informatie over de werkplaats.

Meld je aan en bouw mee aan de spelbegeleiding van het jonge kind!

Ben je geïnteresseerd in deze Academische Werkplaats? Meld je aan en doe mee of stel je vraag aan Lonneke Harbers. 

Deelname is kosteloos en is echt iets voor jou wanneer: 

✔Je een enthousiaste, vindingrijke en innovatieve inslag hebt.

✔ Je in het educatieve domein werkt of hier affiniteit mee hebt.

✔ Je twee jaar lang twaalf keer per jaar op woensdagmiddag van 14:30 tot 17:30 uur bij de werkplaats aanwezig kunt zijn.  

✔ Je naast deze aanwezigheid nog maximaal 40 uur per jaar kunt bijdragen door bijvoorbeeld ontwerpen in de praktijk te testen.

✔ Voor de deelname binnen de Academische Werkplaats worden binnen de eigen school 80 uur professionaliseringsruimte toegekend.

Onderzoeksprofiel

Alle werkplaatsen sluiten aan op een van de drie profielen waar we ons praktijkgericht onderzoek bij Iselinge Hogeschool op richten. Deze werkplaats valt binnen het onderzoeksprofiel voel, begrijp, reageer (pedagogisch sensitief handelen).